turistička organizacija sokobanja

Wellness & SPA u Sokobanji

Специјална болница „Сокобања“ бањским гостима нуди различите wellness и fitness програме са циљем побољшања и очувања здравља.

Wellness програм се препоручује особама које пате од хроничног стреса, као и свима који желе да поправе своје здравље, или једноставно да се опусте и уживају.

Овај програм обухвата: купање у аутентичном турском купатилу “Амаму” (у мушком или женском базену, или у оригиналној кади у којој је својевремено уживао Књаз Милош Обреновић), финску сауну, бисерну купку, хидромасажу, мануелну масажу, купање у базену са термалном водом, или у ђакузију, шетњу на свежем ваздуху „Стазом здравља“.

Модерни fitness кабинет у оквиру Специјалне болнице „Сокобања“ пружа могућност бављења физичком активношћу, под контролом медицинског особља, по индивидуално скројеном програму.

Wellness центар „Соко терме“, изграђен је на обали реке Моравице, 2013. године, поред термо-минералног извора познатог као „Лимунбања“. Поседује два затворена и један отворени базен, који је тунелом повезан са унуташњим базеном. За све госте жељне рекреације, побољшања квалитета живота, здравља и општег стања духа и тела, доступни су и  бројни пратећи садржаји: финска сауна, парно купатило, слана соба, jacuzzi, козметички салон, физиотерапеутски блок (разне врсте масажа – релакс, арома, краљевска, спортска, тајландска, турска), garra Rufa рибице (пилинг рибицама), fitness и мини теретана.

Nataly spa је смештајни објекат апартманског типа који располаже са 20 комфорних смештајних јединица, односно 50 лежајева. Изграђен је 2017. године. Поседује модерно опремљени спа центар са следећим садржајима: безен, финска сауна, парно купатило, хидромасажне каде, слана пећина, тропски туш, потезно ведро, тепидаријум, кнејп клупа, салон за масажу (класичне масаже, масаже за циљано деловање, royal масаже), третмани за лице и тело и др. Са панорамским погледом из апартмана, и травнатим терасама, ово је идеално место за релаксацију и уживање.

Хотел „Сунце“ је хотел високе категорије (4*) који се налази на 400 m од центра града. Хотел поседује wellness и spa центар,који се простире се на 1 300 m2, и гостима пружа велики избор различитих садржаја. У понуди су два затворена базена са хидромасажерима и један отворени базен. Поред тога wellness i spa центар нуди велики број атракција: слану собу, три врсте сауна (финска, био, софт), парно купатило, калдаријум, хидромасажну каду за 6 особа, тропски туш, потезно ведро, хладну собу, релакс собу са тепидаријумима, тунел изненађења, салон за масажу и теретану.