turistička organizacija sokobanja
Пословни садржај
vazno obavestenje ya takmicare finala 59 festivala prva harmonika

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ТАКМИЧАРЕ ФИНАЛА 59. МЕЂУНАРОДНОГ ФЕСТИВАЛА „ПРВА ХАРМОНИКА СРБИЈЕ, СОКОБАЊА 2022“

Такмичарски део 59. Међународног фестивала „Прва хармоника Србије, Сокобања 2022“, одржаће се у четвртак и петак, 11. и 12. августа у конференцијској сали хотела „Моравица“, од 10:00 сати.
Сви такмичари који су остварили пласман, у складу са Пропозицијама фестивала, на неком од предквалификационих такмичења, одржаних у јуну и јулу 2022. године у Бечу, Лесковцу, Сибници (Жабари), Бијељини, Сокобањи и Вуковару, у обавези су да благовремено дођу на место одржавања, на дан такмичења и то најкасније до 09:00 сати, како би се благовремено припремили и попунили пријаве.

У четвртак, 11.08.2022. године такмичиће се хармоникаши у следећим категоријама:

  1. Петлићи,
  2. Пионири,
  3. Старији пионири,
  4. Млађи јуниори и
  5. Дуети до 15 година.

У петак, 12.08.2022. такмичиће се хармоникаши у следећим категоријама:

  1. Јуниори,
  2. Сениори и
  3. Дуети преко 15 година.

Такмичари су у обавези да поштују прописани дрес код.

Сви такмичари, поред програма којим ће наступати пред стручним жиријем, у пријави морају да наведу и композицију коју желе да изведу у случају наступа у ревијалном делу Фестивала, који се одржава у вечерњим сатима на Летњој позорници „Врело“ у Сокобањи. Сви такмичари који се такмиче у Финалу, дужни су да дођу на место проглашења – Летњу позорницу „Врело“ у Сокобањи, сат времена пре почетка програма (11.08. до 19:00 сати, 12.08. до 20:00 сати).
Проглашење победника по категоријама и наступ прворангираних такмичара обавиће се уживо, на Летњој позорници „Врело“ у вечерњим сатима и то, 11. 08. за млађе категорије такмичара, и 12.08. за старије категорије.

Пријаву је могуће преузети са веб стране Прве хармонике, на домену www.sokobanja.rs , попунити пре доласка у Сокобању и предати је канцеларији фестивала у хотелу „Моравица“ на дан такмичења. Пропозиције Фестивала могу се преузети на истој веб страни.