turistička organizacija sokobanja
Пословни садржај
branislav-nusic-beograd-nusic-fondacija-1024x562-1

V Нушићеви хајдуци у Сокобањи

У петак, 14. октобра, почиње пета по реду манифестација под називом „Нушићеви хајдуци“, која окупља све школе са именом Бранислав Нушић, из Србије и региона, а одржава се од 14. до 16. октобра у Сокобањи. Организатор манифестације је „Нушић фондација“ у сарадњи са Туристичком организацијом Сокобања, СШ „Бранислав Нушић“, Сокобања, ОШ „Митрополит Михаило“, Сокобања  и Народном библиотеком „Стеван Сремац“, Сокобања. Сокобања ће овом приликом угостити младе људе који желе да науче нешто ново о Браниславу Нушићу, да се опробају у позоришној уметности и стекну нова познанства са својим вршњацима из целе Србије и региона.


Свечано отварање манифестације одржаће се у петак, 14.10.2022. године, са почетком у 18:00 сати, у конгресној сали хотела „Моравица“, а након тога биће одржана позоришна радионица „Учионица учитељице Љутмиле“, коју ће одржати проф. Злата Типолд, и у којој ће учествовати ученици ОШ „Митрополит Михаило“ из Сокобање. У суботу, од 12:00 сати, биће одржан „Хајдучки крос“ када ће ученици обићи туристичке атракције Сокобање и снимати аутопортрете-фотографије (селфије), након чега ће стручни жири ће изабрати најбољу фотографију (селфи). Након кроса, од 15:00 сати, биће одржан такмичарски део манифестације, у конгресној сали хотела „Моравица“, када ће свих шест основних школа, које носе име нашег познатог комедиографа, одиграти представе које су припремили. Стручни жири биће састављен од представника свих организатора. За све заинтересоване грађане и госте, који желе да погледају представе, улаз ће бити слободан.


У недељу, 16.10.2022. године, одржаће се проглашење победника и додела награда за најбољег појединца и најбоље изведену представу и проглашење победника за најбољу аутопортрет-фотографију (селфи), што ће уједно бити и крај манифестације.