turistička organizacija sokobanja

Туризам и футуризам

Туристичка организација Сокобања је, у оквиру другог позива ИПА Интеррег програма прекограничне сарадње Бугарска – Србија, аплицирала са пројектом „Туризам и футуризам“. Пројекат је реализован у периоду од 17.05.2019. године до 02.10.2020. године. Водећи партнер на пројекту била је невладина организација „Локална иницијатива за Вршец“, из Вршеца, округ Монтана, у Републици Бугарској, док је Туристичка организација Сокобања била други партнер на пројекту.
Туристичка организација Сокобања има дугогодишњу успешну сарадњу са организацијом „Локална иницијатива за Вршец“ са којом је већ реализовала два пројекта „Култура и балнеологија – одржив туристички производ“, у оквиру првог позива ИПА програма прекограничне сарадње Бугарска – Србија и пројекат “Традиција, природа и култура – различитости и сличности које нас повезују“ у оквиру другог позива ИПА програма.
Пројекат „Туризам и футуризам“ односио се на израду Програма развоја туризма туристичке дестинације Сокобања, маркетинг стратегије прекограничног региона Сокобања-Вршец и развој мобилне апликације која је представила целокупну туристичку понуду Сокобање и Вршеца.
Укупна вредност пројекта износила је 190.746,78 ЕУР, од чега је Европска унија суфинансирала 85% вредности пројекта односно 162.134,76 ЕУР, а сопствено учешће партнера износило је 28.612,02 ЕУР. Укупан буџет Туристичке организације Сокобања на овом пројекту износиo je 93.279,06 ЕУР, од чега је учешће Европске уније износило 79.287,20 ЕУР, а сопствено учешће 13.991,86 ЕУР.
Програм развоја туризма општине Сокобања на српском и енглеском језику и Маркетинг стратегија прекограничног региона Сокобања-Вршец као финални output пројекта могу се преузети испод текста.

program_of_tourism_development_of_sokobanja

program_razvoja_turizma_opstine_sokobanja

sb_vrs_marketing_strategija_bug

sb_vrs_marketing_strategijacir

sb_vsh_marketing_strategy_eng_1