turistička organizacija sokobanja
Пословни садржај
Š184-Prelaz preko Moravice - Milan Jovanović

Продужен рок пријема фотографија за XVI Фото изазов, Сокобања 2023.

Продужен је рок за пријем фотографија за наградни конкурс „XVI ФОТО ИЗАЗОВ, СОКОБАЊА 2023“, који ће бити отворен до петка, 25. августа 2023. год. Тема овогодишњег конкурса је „СОКОБАЊА – ОСЕТИ РИТАМ ПРИРОДЕ“.

Сваки учесник треба да, уз попуњену пријаву, достави највише 5 фотографија, у боји и искључиво у дигиталном формату, на ЦД-у и то лично у просторије Туристичке организације Сокобања, или поштом на адресу ул. Трг Ослобођења бр. 2, 18230 Сокобања, или путем и-мејла на адресу tic@tosokobanja.rs.

Фотографије треба да буду веће од 8 Mpx (резолуције 300 dpi). Фотографије морају бити у колору, обавезно у дигиталном формату, изворне, без интервенција у виду монтаже, или графичке обраде дела које мењају композицију и елементе. Фотографије морају бити без специјалних ефеката, и морају да садрже реалистичне, а не апстрактне приказе Сокобање и околине (односно у складу са задатом темом).

Пријем фотографија трајаће до петка, 25. августа 2023. године, а проглашење победника одржаће се у петак, 8. септембра, од 19:00 часова у Галерији – легату “Милуна Митровића”, када ће бити отворена и изложба фотографија које су ушле у ужи избор. Суорганизатор изложбе је Народна библиотека „Стеван Сремац“ из Сокобање. Првопласирани аутор добија новчану награду од 45.000 динара, другопласирани 25.000, а трећепласирани 10.000 динара. Додатне информације могу се добити путем телефона на број 018/833-988 односно путем мејла: tic@sokobanja.rs. Пријава и пропозиције конкурса могу се преузети у ПДФ формату испод текста.

Пропозиције конкурса

Пријава за конкурс