turistička organizacija sokobanja
Пословни садржај
predkvalifikaciono takmicenje u sokobanji za prvu harmoniku

ПРЕДКВАЛИФИКАЦИОНO ТАКМИЧЕЊЕ У СОКОБАЊИ ЗА 59. МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ „ПРВА ХАРМОНИКА СРБИЈЕ“

ПРЕДКВАЛИФИКАЦИОНO ТАКМИЧЕЊЕ У СОКОБАЊИ ЗА 59. МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ „ПРВА ХАРМОНИКА СРБИЈЕ, СОКОБАЊА 2022“, У СУБОТУ, 2. ЈУЛА, ОД 10:00 САТИ

За улазак у Финале најпознатијег и највећег такмичења хармоникаша у региону такмичари морају да остваре адекватан пласман на једном од укупно шест предквалификационих такмичења која се одржавају у Србији и иностранству, а у складу са Пропозицијама фестивала.

До сада су одржана четири предтакмичења, у Бечу, 12. јуна. 16. јуна у Бијељини, 21. јуна у Лесковцу и 27. и 28. јуна у Сибници, Општина Жабари.

У организацији Туристичке организације града Лесковца, 21. јуна, у Лесковцу је одржан Меморијал „Јаков Митић“, традиционална манифестација посвећена славном хармоникашу из Лесковца, и Првој хармоници Југославије 1970. године, Јакову Митићу. Истовремено ово је и предквалификационо такмичење за Финале Међународног фестивала „Прва хармоника Србије – Сокобања 2022“. Према речима стручног жирија и директора ТОЛ-а Небојше Коцића, на овим предквалификацијама, било је доста квалитетних такмичара и талентованих хармоникаша.
27. и 28. јуна у Сибници је одржан „Видовдански сабор хармоникаша“. Оцене жирија су такве да је сваке године све више квалитетних учесника. Судећи по све већем броју такмичара, чланови жирија истичу да хармоника поново постаје популарна и враћа се на музичку сцену и у земљи и региону.

Наредно и последње предквалификационо такмичење у Србији је у Сокобањи, које ће се одржати у суботу, 2. јуна, на Великој сцени Летње позорнице „Врело“ у Сокобањи, од 10:00 сати. Организатор је Туристичка организација Сокобања, контакт имејл за пријаву: office@tosokobanja.rs. Све потребне информације, могу се добити и путем телефона, на бр. 018 833 988. Контакт Снежана Марковић.

Сви заинтересовани такмичари имаће након тога још једну могућност да се ове године пласирају у велико финале у Сокобањи. Последње предквалификације ове године биће одржане у оквиру такмичења „Прва хармоника Славоније, Барање и западног Срема“, 17. јула у Вуковару у Хрватској.
Организатор: Удружење „Чувари српског идентитета“. Контакт имејл за пријаву: todicdr@gmail.com.
Сви такмичари који остваре резултате наведене у Пропозицијама 59. Међународни фестивал „Прва хармоника Србије, Сокобања 2022“ које се могу преузети на линку: http://www.prvaharmonika.rs/images/PropozicijeFestivalaPHS2022-cyr.pdf, пласирају се директно у Финале такмичења хармонике у Сокобањи. Пријаве за предквалификације и финале могу се преузети на страни Прве хармонике, на домену www.prvaharmonika.rs, на линку: http://www.prvaharmonika.rs/images/Prijava_za_PHS_2022.pdf