turistička organizacija sokobanja
Пословни садржај
vauceri

Почела пријава угоститеља за реализацију шеме ваучера за 2023. годину

Министарство туризма и омладине позива све угоститеље да се пријаве ради реализације шеме доделе ваучера за субвенционисано коришћење услуге смештаја у угоститељским објектима на основу Уредбе о условима и начину доделе и коришћења средстава за подстицање унапређења туристичког промета домаћих туриста на територији Републике Србије.

Угоститељи се могу пријављивати током читавог периода трајања акције шеме доделе ваучера.

Ваучери се могу користити у трајању од најмање пет ноћења изван града, општине, односно места пребивалишта, као и места студирања корисника ваучера.

Вредност ваучера износи 5.000 динара и представља максималан износ средстава која корисник може једном у току календарске године користити при субвенционисаном коришћењу услуга смештаја у угоститељским објектима, без обзира колика је вредност извршене услуге смештаја.

Поступак пријаве угоститеља, резервације и подношења захтева за рефундацију спроводи се преко Централног информационог система у области угоститељства и туризма (Е-Туриста). Пријаву за учешће у реализацији шеме доделе ваучера корисницима, Министарству, са свог главног корисничког налога, подносе Угоститељи аплицирањем кроз систем Е-туриста.

Све додатне информације у вези са пријавом и начином реализације шеме доделе ваучера заинтересовани могу добити на интернет страници Министарства туризма и омладине: www.mto.gov.rs