turistička organizacija sokobanja
Пословни садржај
IMG_0688

ФИНАЛЕ 60. МЕЂУНАРОДНОГ ФЕСТИВАЛА „ПРВА ХАРМОНИКА СРБИЈЕ – СОКОБАЊА 2023“

Најпознатија сокобањска манифестација, 60. Међународни Фестивал „Прва хармоника Србије, Сокобања 2023, одржава се од 08 – 10. августа. Прва хармоника, манифестација која је за 60 година свог постојања изнедрила велики број познатих музичара, музиколога, шефова оркестара, виртуоза на хармоници, трајаће ове године три дана и састојаће се из два дела, такмичарског и ревијалног. Финале такмичарског дела, у коме ће учествовати преко 90 такмичара, у осам категорија из Србије и иностранства одржаће се у биоскопу „Моравица“, 09. и 10. августа од 09:00 сати. У среду, 09. августа, у биоскопу „Моравица“, одржаће се преслушавање млађих категорија: петлића, пионира, старијих пионира, млађих јуниора и дуета испод 15 година. У четвртак, 10. августа, одржаће се преслушавање старијих категорија: јуниора, сениора и дуета изнад 15 година. Ревијални део програма, све три вечери одржаће се на Великој сцени Летње позорнице „Врело“.

ПРОГРАМ ФЕСТИВАЛА НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ ЛЕТЊЕ ПОЗОРНИЦЕ „ВРЕЛО“:

Уторак 08. август, од 20:00 сати: Свечано отварање фестивала; Наступи предходних победника фестивала: Лазар Станојевић из Београда – Прва хармоника Србије 2022 , Милена Минић из Ореовице – Прва хармоника Србије 2021, и Борис Милић из Грделице – Прва хармоника Србије 2019, у пратњи оркестра Александра Станојевића. Након наступа првака, на Великој сцени Летње позорнице „Врело“ од 21:00 сат концерт ће одржати звезда домаће естраде Никола Роквић.

Среда 09. август од 20:00 сати: Наступ такмичара и проглашење победника млађих категорија хармоникаша у категоријама: петлића, пионира, старијих пионира, млађих јуниора и дуета испод 15 година. У ревијалном делу наступиће Јелена Томашевић.

Велико финале – четвртак 10. август од 20:00 сати: Наступ такмичара и проглашење победника старијих категорија: јуниори, дует изнад 15 година, и сениори у пратњи оркестра Синише Вићентијевића. У ревијалном делу наступиће фолк звезда Лепа Брена. На крају вечери следи проглашење свеукупног победника фестивала за 2023. годину. Директан телевизијски пренос финалне вечери фестивала хармонике у Сокобањи, гледаоци широм Србије, моћи ће да прате кроз програм Радио телевизије Србије.

Цена улазнице за прве две вечери је по 300,00 динара, а треће вечери 500,00 динара, док је комплет улазница за све три вечери је 900,00 динара. Улазнице у претпродаји могу се обезбедити у Туристичко информативном центру, Туристичке организације Сокобања, а на дан фестивала у објекту Летње позорнице „Врело“. Број улазница је ограничен.