turistička organizacija sokobanja
Пословни садржај
finale 59. medjunarodnog festivala

ФИНАЛЕ 59. МЕЂУНАРОДНОГ ФЕСТИВАЛА „ПРВА ХАРМОНИКА СРБИЈЕ – СОКОБАЊА 2022“

Најпознатија сокобањска манифестација, 59. Међународни Фестивал „Прва хармоника Србије, Сокобања 2022, одржава се од 10 – 12. августа. Прва хармоника, манифестација која је за 60 година свог постојања изнедрила велики број познатих музичара, музиколога, шефова оркестара, виртуоза на хармоници, трајаће ове године три дана и састојаће се из два дела, такмичарског и ревијалног. Финале такмичарског дела, у коме ће учествовати преко 90 такмичара, у осам категорија из Србије и иностранства одржаће се у хотелу „Моравица“, 11. и 12. августа од 10:00 сати. Ревијални део програма, све три вечери одржаће се на Великој сцени Летње позорнице „Врело“.

ПРОГРАМ ФЕСТИВАЛА НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ ЛЕТЊЕ ПОЗОРНИЦЕ „ВРЕЛО“:

Среда 10. август, од 20:00 сати: НАСТУП ПЕТ ПОБЕДНИКА ПРВЕ ХАРМОНИКE СРБИЈЕ У СОКОБАЊИ: Давид Николић из Беча, Прва хармоника Србије 2018., Милан Милићевић из Винче, Прва хармоника Србије 2016., Милош Теофиловић из Врчина, Прва хармоника Србије 2015., Владимир Марковић из Ниша, Прва хармоника Србије 2014. и Александар Живановић из Београда, Прва хармоника Србије 2013. Након наступа пет првака, на Великој сцени Летње позорнице „Врело“ од 21:00 сат концерт ће одржати звезда домаће естраде Драгана Мирковић.

Четвртак 11. август од 20:00 сати: Наступ Милене Минић из Ореовице, „Прве хармонике Србије 2021“ и победника млађих категорија хармоникаша у категоријама: петлића, пионира, старијих пионира, млађих јуниора и дуета млађих од 15 година. У ревијалном делу наступиће Ана Бекута, Радиша Урошевић, Биљана Петковић и Милена Јанковић.

Специјални гост Фестивала, Лука Ђорђевић, виолиниста, лауреат „28. Царевчевих дана“, Велико Градиште 2022. године. Велико финале – петак 12. август од 21:00 сат: Наступ победника старијих категорија такмичара: јуниора, сениора и дуета старијих од 15 година и проглашење Прве хармонике Србије , Сокобања 2022. У ревијалном делу наступиће Стефан Петрушић, Бане Шевић, Весна Димић, Марина Станкић и Данило Живковић. Друге и треће вечери извођаче ће пратити оркестар Синише Вићентијевића. Директан телевизијски пренос финалне вечери фестивала хармонике у Сокобањи, гледаоци широм Србије, моћи ће да прате кроз програм Радио телевизије Србије.

Цена улазнице по вечери је 200,00 динара, а комплет улазница за све три вечери је 500,00 динара. Улазнице у претпродаји могу се обезбедити у Туристичко информативном центру, Туристичке организације Сокобања, а на дан фестивала у објекту Летње позорнице „Врело“. Број улазница је ограничен.