Main Content

XI Маратон жеља - Сокобања 2018.

Једна од најпопуларнијих традиционалних манифестација у Сокобањи је “Маратон жеља“, која обједињује добру забаву, рекреацију и уживање у природним лепотама Сокобање, а одржаће се једанаести пут заредом, у суботу 01. септембра.
Програм манифестације предвиђа да учесници обиђу локалитете који су у народу везани за испуњење жеља и сакупе купоне чиме стичу право на учешће у великој наградној игри. Обилазе се локације према следећем редоследу: „Дрво жеља“ у парку Бањица где учесници треба да додирну дрво и замисле жељу, „Богородица у стени“ где учесници записују животне жеље и убацују папирић у кутију, Извор Рујник у подножју Сокограда, где учесници бацају новчић и замишљају жељу. Инструктори на поменутим локацијама упућују учеснике у детаље и дају им смернице на путу до остварења њихових жеља. Свако добија купон који носи са собом, и оверава на одређеном локалитету одговарајућим печатом, као потврду да је посетио означено место и замислио жељу. Учесници могу обићи наведене локације у периоду  од 10:00 до 17:00 часова. Учесници који сакупе све печате учествују у великој наградној игри. Задња дестинација су Грудоњске воденице, где учесници треба да окрену воденични точак за срећу и попуне оверене купоне неопходним подацима, како би учествовали у главној наградној игри, а поред тога имају могућност да учествују у игри изненађења и освоје занимљиве награде.
Сваке године ова манифестација бележи одличну посећеност, јер поред дружења и обиласка природних лепота, учесници имају прилику да освоје и неку од вредних награда. У суботу, 01. септембра од 20:00 часова, у амфитеатру Завичајног музеја одржаће се извлачење награда, а након тога концерт Данијела Кајмакоског.