Main Content

X Маратон жеља

Једна од најпопуларнијих традиционалних манифестација у Сокобањи је “Маратон жеља“, која нуди добру забаву, рекреацију и уживање у природним лепотама Сокобање, а одржаће се десети пут заредом, у суботу 02. септембра.
Програм манифестације предвиђа да учесници обиђу локалитете који су у народу везани за испуњење жеља и сакупе купоне чиме стичу право на учешће у наградној игри. Обилазе се локације према следећем редоследу: „Дрво жеља“ у парку Бањица где учесници треба да додирну дрво и замисле жељу, „Богородица у стени“ где учесници записују животне жеље и убацују папирић у кутију, Извор Рујник у подножју Сокограда, где учесници бацају новчић и замишљају жељу. Инструктори на поменутим локацијама упућују учеснике у детаље и дају им смернице на путу до остварења њихових жеља. Свако добија купон који носи са собом, и оверава на одређеном локалитету одговарајућим печатом, као потврду да је посетио означено место и замислио жељу. Време обиласка је по жељи учесника  од 10:00 до 17:00 часова. Учесници који сакупе све печате учествују у наградној игри. Задња дестинација су Грудоњске воденице где учесници треба да окрену воденични точак за срећу и попуне оверене купоне неопходним подацима како би учествовали у главној наградној игри, а поред тога имају могућност да учествују у игри изненађења и освоје занимљиве награде.
Сваке године ова манифестација бележи одличну посећеност, јер поред дружења, обиласка природних лепота и добре забаве учесници имају прилику да освоје и неку од вредних награда. У суботу, 02. септембра од 20:00 часова, у амфитеатру Завичајног музеја одржаће се извлачење награда, а наког тога концерт Јелене Јаковљевић.