Main Content

Сутра почиње манифестација „Нушићеви хајдуци“

У петак 12. октобра почиње манифестација под називом „Нушићеви хајдуци“, која окупља све школе са именом Бранислав Нушић, из Србије и региона, а одржава се од 12. до 14. октобра у Сокобањи. Организатор манифестације је „Нушић фондација“ у сарадњи са Туристичком организацијом Сокобања, СШ „Бранислав Нушић“, Сокобања и Народном библиотеком „Стеван Сремац“, Сокобања. Сокобања ће овом приликом угостити младе људе који желе да науче нешто ново о Браниславу Нушићу, да се опробају у позоришној уметности и стекну нова познанства са својим вршњацима из целе Србије и региона.
Отварање изложбе под називом „Многоструки стваралац Бранислав Нушић”, сутра са почетком у 18 часова у галерији Легату, означиће почетак манифестације „Нушићеви хајдуци”. Такмичарски део манифестације биће одржан у суботу 13. октобра са почетком у 13 часова у конгресној сали хотела „Моравица”, када ће свих шест основних школа, које носе име нашег познатог комедиографа, одиграти представе које су припремили. Стручни жири биће састављен од представника свих организатора. За све заинтересоване грађане и госте, који желе да погледају представе, улаз ће бити слободан.
Ученици Средње школе „Бранислав Нушић” из Сокобање приказаће своју представу „Госпођа министарка” у ревијалном делу, имајући у виду да су домаћини и једина средња школа која носи то име. Након завршетка представе биће одржан камерни музички концерт и додела награда најуспешнијим школама.
Уколико временске прилике дозволе, у суботу ће бити одржан и „Хајдучки крос” у оквиру кога ће учесници обићи одређена места, која су повезана са боравком Нушића у Сокобањи. То ће истовремено бити такмичење у оријентацији, али и у знању о животу и раду Бранислава Нушића и у умешности израде аутопортрета-фотографије путем мобилног телефона.