Main Content

Проглашени краљеви ајвара четврте сезоне каравана „Изађи ми на теглу“!

Данас је у Сокобањи успешно завршена чеврта сезона највећег гурманског каравана на Балкану. Караван Изађи ми на теглу добио је још једног нај-ајвар мајстора, власника најбољег рецепта за „српски кавијар“ у 2017. години.  Поносни носиоци титуле такмичили су се под називом „Фрау Габријела“ и долазе из мале општине Кањижа, тачније из села по имену Велебит који броји нешто мало више од две стотине душа.
Тридесет најбољих екипа из свих крајева Србије међу којима су се нашли врсни кувари али и прави гурмани, надметало се данас својим тајним рецептима у припремању ајвара, специјалитета балканске кухиње и господара сваке трпезе.
„Морам Вам рећи да је победа у финалу овако велике манифестације нешто што уопште нисмо очекивали! Дошли смо пре свега да се добро забавимо и да у најбољем светлу представимо наше место. Пресрећни смо због победе и велика нам је част што ће се баш по нашем рецепту у следећој години припремати једна серија ајвара под чувеним брендом Бакина Тајна, а под називом Фрау Габријела “ – изјавила је Бисерка Чобановкапитен екипе и краљица ајвара четврте сезоне каравана Изађи ми на теглу.
Друго место освојила је феноменална млада екипа са просеком година не већим од 15, која је представљала Град Лесковац под именом “Гимназијалци” док је треће место припало екипи по називу “Срцуленца” из Владичиног Хана.
За избор победника задужен је био трочлани стручни жири у следећем саставу: Момчило Цонић – професор гастрономије и међународни судија Светске асоцијације шефова кувара, Жарко Бојовић – гастроном и технолог из области прераде хране и Никола Јанковић – технолог и инжењер развоја у компанији Фоодланд.
Победници великог финала, поред титуле краљева ајвара за сезону 2017 освојили су и вредне награде: Смедеревац МБС 10, поклон картицу Уницредит банке у износу од 25.000 РСД као и могућност да се баш по њиховом рецепту припрема једна ограничена серија ајвара под брендом Бакина Тајна, а под именом победничке екипе. Посебне награде додељене су за најкреативнију екипу у финалном догађају, за најбољу атмосферу у такмичаској екипи као и за најкреативнији назив у целокупној сезони.