Main Content

Обавештење о регулaцији саобраћаја и списак локација за паркирање возила у време ускршњих и првомајских празника 2019. године

Из разлога очекиваног повећања туристичког промета и боље регулације саобраћаја према излетиштима на Озрену, и због могућег закрчења локалног пута који води до Специјалне болнице "Озрен", према одлуци општине Сокобања, привремено се мења режим саобраћаја у периоду од 26.04.-03.05.2019. године. У поменутом периоду биће затворен за путничка возила део саобраћајнице која води према Озрену, односно према Специјалној болници „Озрен“ и водопаду „Рипаљка“, од раскрснице ОП-11 где се одваја пут за излетиште Очно и село Језеро. Саобраћај ће бити дозвољен аутобусима који редовно саобраћају на релацији Сокобања-болница Озрен, возилима хитне помоћи, ватрогасним возилима, такси возилима и полицијским патролама. Саобраћајница која води према излетиштима Очно, Калиновица, Шопур, Власина и даље према селу Језеро биће отворена за саобраћај. До водопада „Рипаљка“ може се доћи пешице путем који се одваја десно пре самог излетишта Очно и води до Специјалне болнице „Озрен“. Одлука ће бити на снази до 02.05.2019. године до поноћи, а након тога биће успостављен редован режим саобраћаја на локалном путу према болници "Озрен".

Паркирање путничких возила осим на обележеним паркинг местима у центру Сокобање, биће омогућено и на следећим локацијама:

  • Некадашњи полигон АМС-а у улици Светог Саве бб, преко пута парка Бањица;
  • Насеље „Подина“ - у непосредној близини објекта Аква парк „Подина“, ул. Ратарска бб;
  • Бивша циглана (Дрина) у насељу Чаир бб;
  • У близини семафора односно раскрснице улица 27. март и Миладина Живановића, поред скретања за аутобуску станицу;
  • Паркинг испред хотела „Здрављак“, Миладина Живановића бр. 34 – за путничка возила и аутобусе;
  • Паркинг код хотела „Моравица“, Рудничка бр. 4, на кошаркашком игралишту - за путничка возила и аутобусе.