Main Content

НОВО У ПОНУДИ СОКОБАЊЕ - И КЛИЗАЛИШТЕ И САНКАЛИШТЕ

У среду 11. новембра, у центру Сокобање, отворено је клизалиште и санкалиште.
Монтажни објекти са синтетичким ледом постављени су у непосредној близини сокобањске гиманазије, на минут од пешачке зне. Већ првог дана, одмах по свечаном отварању, и грађани Сокобање и туристи показали су велико интересовање за нове рекреативне садржаје. Број корисника услуга је ограничен, услед спровођења прописаних мера, за сузбијање болести COVID-19, те је из тих разлога потребно заказивање термина коришћења, путем имејла.
Радно време клизалишта и снакалишта је од 14-21:00 сати. Улаз се не наплаћује, а за кориснике су обезбеђене санке, кациге и клизаљке, за све узрасте.
Клизалиште ће радити током зимских и раних пролећних месеци, јер је опремљено синтетичким ледом који подноси и више температуре.
Отварањем клизалишта и санкалишта Сокобања је употпунила своју туристичку понуду, а активност је финансирала Европска унија кроз „INTERREG IPA”, Програм прекограничне сарадње Бугарска-Србија, реализацијом пројекта „Зимска прекогранична тура: Вршец-Сокобања", коју реализују Општина Вршец у Бугарској и Општина Сокобања у Србији.