Main Content

Финале 58. Међународног фестивала "Прва хармоника Србије - Сокобања 2021."

×

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/otksorg/public_html/includes/menu.inc).
Финале 58. Међународног фестивала "Прва хармоника Србије - Сокобања 2021.", одржаће се у Сокобањи 12., 13. и 14. августа 2021. године. Првог дана Фестивала, у четвртак 12. 08. 2021. планиран је програм свечаног отварања, који ће се одржати на Спортским теренима "Подина" у Сокобањи. Фестивал ће отворити Борис Милић из Грделице, Прва хармоника Србије 2019., победник 57. Фестивала од 20:00 сати. Након наступа прве хармонике, у ревијалном делу концерт ће одржати Светлана Цеца Ражнатовић.
Другог дана Фестивала, у петак, 13. 08. 2021. такмичиће се млађе категорије хармоникаша (петлићи, пионири, старији пионири и млађи јуниори), који су пласман остварили на неком од четири предквалификациона такмичења, у Бечу, Лесковцу, Сибници или Сокобањи. Такмичарски део одржаће се у конгресној сали хотела "Моравица" у Сокобањи. Првопласирани из ове групе такмичара, наступиће на ревијалној вечери истог датума, која ће се одржати на Великој сцени МФК "Врело" у Сокобањи од 20:00 сати. Исте вечери концерт ће одржати група "Легенде".
Трећег дана Фестивала, 14. августа, у хотелу "Моравица" такмичиће се старије категорије хармоникаша, јуниори, сениори и дуети. Увече на Великој сцени, пред публиком ће наступити првопласирани из ових категорија и бити проглашена "ПРВА ХАРМОНИКА СРБИЈЕ" 2021! У ревијалном делу, наступиће Снежана Ђуришић и Мерима Његомир.
ВАЖНО: Такмичење хармоникаша, оба такмичарска дана (13. и 14. августа) почиње тачно у 10:00 сати. Посебно је важно да такмичари на место одржавања такмичења (хотел Моравица у Сокобањи) дођу до 09:00 сати, како би се благовремено пријавили и припремили за наступ.