Main Content

Wellness и Spa

Специјална болница „Сокобања“ бањским гостима нуди различите wellness и fitness програме са циљем побољшања и очувања здравља. Wellness програм се препоручује особама које пате од хроничног стреса, као и свима који желе да поправе своје здравље, или једноставно да се опусте и уживају.

Овај програм обухвата:
• купање у аутентичном турском купатилу “Амам”-у (у мушком или женском базену, или пак у оригиналној кади у којој је својевремено уживао Књаз Милош)
• финску сауну
• бисерну купку
• хидромасажу
• мануелна масажу
• купање у базену са термалном водом, или у jacuzzi-u
• шетњу на свежем ваздуху „Стазом здравља“

Fitness програм се препоручује свима који имају проблема са вишком килограма, или једноставно желе да буду у доброј форми. Модерни fitness кабинет у оквиру Специјалне болнице „Сокобања“ пружа могућност бављења физичком активношћу, под контролом медицинског особља, по индивидуално скројеном програму.

„Соко-лифе“ је програм регулације телесне тежине креиран у сарадњи са стручњацима из области ендокринологије и дијетологије. Намењен је особама које болују од гојазности, хипертензије, дијабетеса, повишеног холестерола, као и свима који желе да поправе квалитет свог живота. Овај програм се комбинује са wellness и fitness програмом како би се постигли оптимални резултати.
 
Wellness центар „Соко Терме“, изграђен је на обали реке Моравице, поред термалног извора у народу познатог као „Лимун бања“.
За све госте жељне рекреације, побољшања квалитета живота, здравља и општег стања духа и тела, на располагању су базени са топлом бањском водом (36-39 °C) који раде током целе године, као и бројни пратећи садржаји:
- финска сауна
- парно купатило
- турско купатило
- слана соба
- jacuzzi
- козметички салон (педикир, маникир, депилација…)
- физиотерапеутски блок (разне врсте масажа - релаx, арома, краљевска, спортска, тајландска, турска…)
- гарра Руфа рибице (“Doctor Fish” пилинг рибицама које угодно утичу на здраву и исто тако на оболелу кожу)
- fitness и мини теретана…