Main Content

Wellness и Spa

×

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/otksorg/public_html/includes/menu.inc).

Специјална болница „Сокобања“ бањским гостима нуди различите wellness и fitness програме са циљем побољшања и очувања здравља. Wellness програм се препоручује особама које пате од хроничног стреса, као и свима који желе да поправе своје здравље, или једноставно да се опусте и уживају.

Овај програм обухвата:
• купање у аутентичном турском купатилу “Амам”-у (у мушком или женском базену, или пак у оригиналној кади у којој је својевремено уживао Књаз Милош)
• финску сауну
• бисерну купку
• хидромасажу
• мануелна масажу
• купање у базену са термалном водом, или у jacuzzi-u
• шетњу на свежем ваздуху „Стазом здравља“

Fitness програм се препоручује свима који имају проблема са вишком килограма, или једноставно желе да буду у доброј форми. Модерни fitness кабинет у оквиру Специјалне болнице „Сокобања“ пружа могућност бављења физичком активношћу, под контролом медицинског особља, по индивидуално скројеном програму.

„Соко-лифе“ је програм регулације телесне тежине креиран у сарадњи са стручњацима из области ендокринологије и дијетологије. Намењен је особама које болују од гојазности, хипертензије, дијабетеса, повишеног холестерола, као и свима који желе да поправе квалитет свог живота. Овај програм се комбинује са wellness и fitness програмом како би се постигли оптимални резултати.
 
Wellness центар „Соко Терме“, изграђен је на обали реке Моравице, поред термалног извора у народу познатог као „Лимун бања“.
За све госте жељне рекреације, побољшања квалитета живота, здравља и општег стања духа и тела, на располагању су базени са топлом бањском водом (36-39 °C) који раде током целе године, као и бројни пратећи садржаји:
- финска сауна
- парно купатило
- турско купатило
- слана соба
- jacuzzi
- козметички салон (педикир, маникир, депилација…)
- физиотерапеутски блок (разне врсте масажа - релаx, арома, краљевска, спортска, тајландска, турска…)
- гарра Руфа рибице (“Doctor Fish” пилинг рибицама које угодно утичу на здраву и исто тако на оболелу кожу)
- fitness и мини теретана…

Nataly spa се налази у строгом центру Сокобање и располаже са 20 комфорних смештајних јединица, односно 50 лежајева. Поседује модерно опремљени спа центар са следећим садржајима: безен, финска сауна, парно купатило, хидромасажне каде, слана пећина, тропски туш, потезно ведро, тепидаријум, кнејп клупа, салон за масажу (класичне масаже, масаже за циљано деловање, royal масаже), третмани за лице и тело и др. Са панорамским погледом из апартмана, и травнатим терасама, ово је идеално место за релаксацију и уживање.
 
Хотел „Сунце“ је хотел високе категорије (4*) који се налази на 400 м од центра града. Поседује 2 затворена базена, 1 отворени базен,  wellness и spa центар, 3 конференцијске сале са 120, 80 и 30 места. Wellness и спа центар се простире на 1.300 м2, и гостима пружа велики избор различитих садржаја. У понуди су два затворена базена са хидромасажерима и један отворени базен. Од осталих садржаја садржи слану собу, три врсте сауна (финска, био, софт), парно купатило,калдаријум, хидромасажну каду за 6 особа, тропски туш, потезно ведро, хладну собу, релаx собу са тепидаријумима, тунел изненађења, собе за масажу, теретану.