Main Content

Лов и риболов

×

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/otksorg/public_html/includes/menu.inc).

Сокобањска ловишта, којима газдује ЛУ "Соко" и ловиште "Србија шуме", богата су ситном и крупном дивљачи. Стравствени ловци се могу окушати у лову на зеца, фазана, јаребицу, препелицу, шумску шљуку, дивљу свињу и срну. Од недавно у ловишта "Србија шуме" пуштена је јеленска дивљач. Лов у ловиштима се обавља у складу са законом, а спроводи се организовано, по прописима надлежних организација и институција, Ловачког удружења "Соко" и ЈП "Србијашуме.

За све информације у вези са ловостајем, односно издавања дозвола за лов, обратити се ЛУ "Соко".  Седиште ЛУ "Соко" налази се на педесет метара од главне сокобањске поште. Алексе Маркишића 4, тел: ++381 18 830 226

Оба вида риболова и речни и језерски су веома атрактивна. Поред великог броја врста беле рибе, у горњем року Моравице прави виртуози у овом спорту могу да се опробају и у лову на поточну пастрмку. А, када је у питању риболов на језеру ту не морате да будете професионалац, довољно је да забаците мамац и улов је ту. Бованско језеро спада у једно од најбогатијих српских језера племенитим врстама рибе. За професионалце је тек изазов, шарани, сомови, смудјеви капиталци спремни су и увек изазивају на спортски фер плаy, а о правилима игре стара се Риболовачко удружење "Моравица". Удружење спортских риболоваца "Моравица" брине о стању рибљег фонда у реци и оба језера. Такође је на услузи свим заљубљеницима у овај спорт.
Тел: 064/ 27 18 547.