Main Content

Организациони део за маркетинг и развој

×

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/otksorg/public_html/includes/menu.inc).

Организациони део за маркетинг и развој спроводи активности усмерене ка развоју, припреми и реализацији маркетиншких планова и програма на нивоу дестинације, пружа подршку јавним и приватним субјектима на локалном нивоу (носиоцима туристичке понуде) у циљу развоја туристичког производа, руководи пројектима, спроводи послове на креирању функционалне базе података, послове на припреми и реализацији пројеката из годишњег акционог плана, активности на јачању партнерства приватног и јавног сектора, послове на едукацији и перманентном усавршавању запослених и управљању каријерама запослених и све остале послове који доприносе локалном туристичком развоју.
 
Приоритетни задаци Туристичке организације Сокобања у овој области су:

  • Израда Стратешких маркетиншких докумената и планова,
  • Израда и допринос реализацији промотивне кампање на домаћем и иностраном тржишту (самостално или посредством ТОС-а и других организација),
  • Сегментирање тржишта и профилисање туристичке понуде Сокобање.

У овом делу се такође реализују активности из области развоја манифестационог и културног туризма као посебних туристичких производа. Особеност Сокобање као туристичког места је између осталог јак духовни и културни идентитет и богато културно-историјско наслеђе. Основне активности  у области развоја културног туризма односе се на обогаћивање туристичке понуде и стварање услова за задовољење културних потреба туриста у већој мери. Антропогене туристичке вредности које значајно обогаћују туристичку понуду су:

  • локални фолклор, локални обичаји, веровања, народна радиност – уметност, стари занати, народна ношња, гастрономија итд.),
  • специфични етно-еколошки садржаји,
  • културно-историјски идентитет, споменичко наслеђе, културно-историјски споменици, археолошка налазишта и ископине
  • природне амбијеталне целине и природна богатства флоре и фауне,
  • музејски експонати и изложбе,
  • манифестације, фестивали, позоришне премијере, филмске премијере, музички спектакли, годишњице, јубилеји...

Манифестација „Бањско културно лето“, као важан сегмент туристичког производа Сокобање, обогаћује садржај боравка туриста и унапређује развој манифестационог туризма.